+
cesta:
Úvodní stránka>CAD>MicroStation>MicroStation V8 2004 Edition>Aplikační vývojové prostředí
menu:
tlacitkoCAD LeXikontlacitkonaše službytlacitkoCADtlacitkoBentley WebtlacitkoMicroStationtlacitkoMicroStation V8itlacitkoMicroStation XMtlacitkoMicroStation V8 2004 Editiontlacitko2D a 3DtlacitkoReferenční výkresytlacitkoHybridní kresbatlacitkoAccuDrawtlacitkoAplikační vývojové prostředítlacitkoNový formát DGNtlacitkoSpolupráce s jinými produktytlacitkoRedlinetlacitkoViewtlacitkoPowerDrafttlacitkoPower Rail Track V8itlacitkoSelect ServertlacitkoBuildingtlacitkoGeospatialtlacitkoRastrové produktytlacitkoProjectWisetlacitkoAplikacetlacitkoCeník Bentley produktů 2022tlacitkoCeník služeb - BentleytlacitkoSelecttlacitkoDiskusní skupinytlacitkoArchiv produktůtlacitkoFAQtlacitkohardwaretlacitkoo firmě
Aplikační vývojové prostř ...

Aplikační vývojové prostředí

MicroStation V8 lze doplnit aplikacemi vytvořenými čtyřmi různými programovacími rozhraními.

Jazyk MicroStation BASIC je výhodný při vytváření jednoduchých aplikací typu: speciální způsob umístění typového prvku. V MicroStation BASICU je možné programovat tak, že uživatel nahraje prováděný postup, a pak ho pouze ve zdrojovém kódu zobecní tím, že konkrétní číselné hodnoty nahradí parametry. Pomocí tzv. OLE automatizace je možné MicroStation ovládat (prostřednictvím BASIC makra) z jiné aplikace.

Visual BASIC umožňuje využívat kompletní vybavení tohoto jazyka jak přímo v prostředí MicroStationu V8, tak třeba pouze při správě DGN výkresů (tj. mimo prostředí MicroStationu V8).

MDL (MicroStation Development Language) je programovací jazyk odvozený ze standardu ANSI C. Jazyk je vhodný pro profesionální programátory, a lze jím vytvářet rozsáhlé a výkonné aplikace.

JAVA slouží především k vytváření aplikací, které zajistí komunikaci MicroStationu V8 a výkresů s jinými aplikacemi.

Upozornění

Aplikace MDL (soubory .MA) a zakoupená makra v jazyku MicroStation BASIC (soubory .BA), které pracovaly v MicroStationu/J (popř. v nižší verzi), NELZE používat v MicroStationu V8. Je třeba u dodavatele aplikace žádat upravení aplikace či makra pro MicroStationu V8.

Vlastní makra v jazyku MicroStation BASIC (soubory .BAS) je možné do MicroStationu V8 převést, mohou si však vyžádat drobné úpravy.


Poslední úprava: 16.6.2008 14:07
(c) 2007-2024 axis, spol. s r.o.