+
cesta:
Úvodní stránka>CAD>MicroStation>MicroStation V8 2004 Edition>2D a 3D
menu:
tlacitkoCAD LeXikontlacitkonaše službytlacitkoCADtlacitkoBentley WebtlacitkoMicroStationtlacitkoMicroStation V8itlacitkoMicroStation XMtlacitkoMicroStation V8 2004 Editiontlacitko2D a 3DtlacitkoReferenční výkresytlacitkoHybridní kresbatlacitkoAccuDrawtlacitkoAplikační vývojové prostředítlacitkoNový formát DGNtlacitkoSpolupráce s jinými produktytlacitkoRedlinetlacitkoViewtlacitkoPowerDrafttlacitkoPower Rail Track V8itlacitkoSelect ServertlacitkoBuildingtlacitkoGeospatialtlacitkoRastrové produktytlacitkoProjectWisetlacitkoAplikacetlacitkoCeník Bentley produktů 2022tlacitkoCeník služeb - BentleytlacitkoSelecttlacitkoDiskusní skupinytlacitkoArchiv produktůtlacitkoFAQtlacitkohardwaretlacitkoo firmě
2D a 3D

2D a 3D

MicroStation V8 je plnohodnotný systém pro vytváření 2D výkresů a 3D modelů. Ačkoliv odlišuje práci v ploše (2D) a v prostoru (3D), je možné oba typy výkresů navzájem kombinovat a výkresy se mohou ovlivňovat. Ze 3D modelu je možné vytvářet řezy a výkresy se skrytými hranami, a naopak 2D výkresy (popř. 2D prvky ve 3D výkresu) mohou sloužit jako profily pro vytváření 3D objektů. MicroStation V8 obsahuje vyspělý objemový modelář, který ve spolupráci s technologií SmartSolids umožňuje vytvářet libovolná tělesa, a tak bez omezení simulovat reálný 3D svět.

Konstrukcí 3D modelu však práce se 3D objekty nekončí, MicroStation V8 nabízí výkonné prostředky pro vizualizaci 3D modelu: Model je možné nasvítit různými typy světel, objekty jsou vybaveny materiály a pomocí různých typů stínování - včetně vyspělých metod (raytracing, radiozita a sledování částic) může uživatel získat jak statickou prezentaci 3D modelu: jednotlivý obrázek, tak i prezentaci dynamickou: animační sekvenci.


Poslední úprava: 16.6.2008 13:56
(c) 2007-2024 axis, spol. s r.o.