+
cesta:
Úvodní stránka>CAD>MicroStation>PowerDraft
menu:
tlacitkoCAD LeXikontlacitkonaše službytlacitkoCADtlacitkoBentley WebtlacitkoMicroStationtlacitkoMicroStation V8itlacitkoMicroStation XMtlacitkoMicroStation V8 2004 EditiontlacitkoRedlinetlacitkoViewtlacitkoPowerDrafttlacitkoPower Rail Track V8itlacitkoSelect ServertlacitkoBuildingtlacitkoGeospatialtlacitkoRastrové produktytlacitkoProjectWisetlacitkoAplikacetlacitkoCeník Bentley produktů 2022tlacitkoCeník služeb - BentleytlacitkoSelecttlacitkoDiskusní skupinytlacitkoArchiv produktůtlacitkoFAQtlacitkohardwaretlacitkoo firmě
PowerDraft

Bentley PowerDraft

Jaké možnosti Bentley PowerDraft XM Edition neobsahuje v porovnání s MicroStationem XM

Bentley PowerDraftXM je "lehkou" variantou MicroStationu XM. Následující seznam obsahuje rozdíly mezi těmito programy.

  1. Velmi omezená práce ve 3D. Lze vytvářet pouze základní tělesa/plochy (kvádr, válec, kužel,..). Nelze provádět booleovské operace, konstruovat B-spline plochy a parametricky modelovat. Lze provádět jen jednoduchý rendering (nejvýše hladké stínování), a to jak v pohledu, tak i do souboru (Uložit obrázek jako..). Nelze přiřazovat materiály, definovat světelné zdroje a přiřazovat mapy prostředí. Nelze vytvářet animace. Animační sekvence je možné pouze promítat. Nelze vytvářet řezy. Pohledy nelze srovnávat podle fotografie (tzv. photomatching).
  2. Dávkový převod. Pomůcka na dávkový převod výkresů (do DWG, DXF, DGN V7, DGN V8, IGES, STEP, CGM, SAT, XMT, STL) není k dispozici.
  3. Import z jiných formátů a export do jiných formátů. Je omezen pouze na soubory typu DGN, DWG a DXF.
  4. Nelze vytvářet rozměry řízené výkresy. Nástroje na konstrukci rozměrem řízeného výkresu chybí.
  5. Nelze použít pomůcku na vytváření HTML stránek. Automatické vytváření web stránek z výkresů, obrázků a knihoven buněk není možné.
  6. Nelze použít pomůcku Dávkový proces. Nelze spouštět příkazové soubory, které provedou jednorázovou akci s připravenou množinou výkresů.
  7. Nelze používat oborová řešení (inženýrské konfigurace). V ceně Bentley PowerDraftu není zahrnuta žádná inženýrská konfigurace (TriForma, GeoGraphisc, Schematics apod.). Tyto aplikace nelze s Bentley PowerDraftem spustit.
  8. Program Descartes nelze s Bentley PowerDraftem provozovat. Oproti tomu program Bentley I/RAS s PowerDraftem provozovat lze.

MicroStation XM a Bentley PowerDraft XM jsou plně kompatibilní (výkresy, aplikace - MDL, VBA, datové a konfigurační soubory). Jakýkoliv výkres vytvořený v MicroStationu XM je možné v Bentley PowerDraftu vždy "alespoň" prohlížet.


Poslední úprava: 16.6.2008 15:24
(c) 2007-2024 axis, spol. s r.o.