+
cesta:
Úvodní stránka>CAD>Archiv produktů>MicroStation/J>Vytváření kresby
menu:
tlacitkoCAD LeXikontlacitkonaše službytlacitkoCADtlacitkoBentley WebtlacitkoMicroStationtlacitkoBuildingtlacitkoGeospatialtlacitkoRastrové produktytlacitkoProjectWisetlacitkoAplikacetlacitkoCeník Bentley produktů 2022tlacitkoCeník služeb - BentleytlacitkoSelecttlacitkoDiskusní skupinytlacitkoArchiv produktůtlacitko3DArchtlacitkoMicroStation/JtlacitkoVzhledtlacitkoVytváření kresbytlacitkoŠtítkytlacitkoÚprava kresbytlacitkoSpolupráce s DBtlacitkoReferenční výkresytlacitkoRastrové souborytlacitkoSpolupráce s jinými programytlacitkoRozměry řízený výkrestlacitkoDigitalizacetlacitkoArchivovánítlacitko3D prvkytlacitkoVizualizace ve 3DtlacitkoAnimacetlacitkoVyužití InternetutlacitkoVývoj aplikacítlacitkoInženýrská konfiguracetlacitkoZákladní rozdílytlacitkoGeoGraphicstlacitkoPowerMap FieldtlacitkoBuildingtlacitkoFAQtlacitkohardwaretlacitkoo firmě
Vytváření kresby

Vytváření kresby

MicroStation umožňuje vytvářet a konstruovat několik typů prvků - úsečka, oblouk, kružnice, elipsa, lomená čára, uzavřený/otevřený řetězec prvků, pravidelný i nepravidelný mnohoúhelník, text, apod.

Prvky lze umisťovat do vrstev, v každé vrstvě mohou být prvky s různým vzhledem (barvou, tloušťkou a typem čáry). Prvky lze kreslit různými (uživatelem definovanými) druhy čar - lze tak snadno vytvářet geodetické a kartografické liniové značky, značky potrubí a inženýrských sítí, izolace stěn apod.

Prvky je možné sdružovat do buněk - složených prvků. Buňky jsou uloženy v knihovnách buněk, z nichž je možné buňky vybírat a opakovaně umisťovat.

MicroStation/J dokáže vytvářet B-spline křivky různými metodami (zadáním řídícího polygonu, odvozením z existujícího prvku), lze vytvářet přechodnice, spirály, kuželosečky. Pomocí Křivkového kalkulátoru lze křivku definovat parametrickou rovnicí a uložit ji (pro pozdější použití) do knihovny křivek.

Při konstruování prvků se lze pomocí nájezdu chytat na význačné body existujících prvků - koncové body úseček, vrcholy lomených čar, středy kružnic a oblouků, těžiště mnohoúhelníků apod. Nájezdem je možné "donutit" konstruovaný prvek, aby byl například kolmý/tečný/rovnoběžný k existujícímu prvku.

AccuDraw(TM) (česky by bylo možné říci PřesnoKreslič) je nástroj pro rychlé a přesné zadávání bodů a rozměrů. Body jsou zadávány relativně k souřadnému systému AccuDraw (pravoúhlému nebo polárnímu). AccuDraw pracuje "intuitivně", snaží se předjímat uživatelovy úmysly a nabízí v každé situaci "nejlepší" řešení problému. Ovládání je navíc usnadněno klávesovými zkratkami. Práce s AccuDraw je rychlá, zábavná, napínavá a pohodlná.

Technologie SmartLine(TM) (česky by bylo možné říci Chytrá čára) umí vytvářet lineární prvky: úsečky, oblouky, lomené čáry, mnohoúhelníky a prvky složené z těchto komponent. Ve spolupráci s nájezdem a AccuDraw vyřeší některé geometrické vazby mezi prvky (tečnost, kolmost, zaoblení apod.).


Poslední úprava: 26.6.2008 03:06
(c) 2007-2024 axis, spol. s r.o.