+
cesta:
Úvodní stránka>CAD>Aplikace>Výztuž
menu:
tlacitkoCAD LeXikontlacitkonaše službytlacitkoCADtlacitkoBentley WebtlacitkoMicroStationtlacitkoBuildingtlacitkoGeospatialtlacitkoRastrové produktytlacitkoProjectWisetlacitkoAplikacetlacitkoPomůcky (axis)tlacitkoNORMYtlacitkoKÓDOVÁNÍtlacitkoKONVtlacitkoVýztužtlacitkoiNGs_Geo CZtlacitkoTriCStlacitkoCeník Bentley produktů 2022tlacitkoCeník služeb - BentleytlacitkoSelecttlacitkoDiskusní skupinytlacitkoArchiv produktůtlacitkoFAQtlacitkohardwaretlacitkoo firmě
Výztuž

Výztuž

Výztuž je aplikace pro MicroStation i PowerDraft firmy iNGs Engineering Software (Slovenská republika).

Tato aplikace může sloužit všem, kteří vytvářejí výkresovou dokumentaci k betonářské nepředpjaté výztuži (výkresy výztuže). Aplikace Výztuž nevyžaduje striktní posloupnost vytváření výkresu. v aplikaci Výztuž můžete kdykoliv použít příkazy MicroStationu. Nositelem informací o výztuži je kresba, takže Vás neomezuje komplikovaná struktura souborů s daty. Data uchovávaná s kresbou jsou kompatibilní, takže přenos výkresů mezi výztuží mezi MicroStationem 95 a PowerDraftem je bezproblémový.

Nástroje aplikace

Vytvoření výztuže ve výkresech

Použitím nástrojů MicroStationu (Umístit SmartLine, Umístit obdélník) nakreslíte tvar výztuže. Nástrojem Vytvoř hák zadáte zakončení výztuže (háky).

Třmínky

Pro nakreslení tvaru třmínků můžete použít nástroj Krytí, jež vám zobrazí vzdálenost výztuže od povrchu prvku v závislosti na tloušťce krycí vrstvy. U třmínků musíte také určit místo překrytí výztuže nástrojem Vytvoř překrytí.

Popis vyztužovacích prvků

Výztuži je možné přiřadit informace, například typ oceli a průměr vyztužovacích prvků, osovou vzdálenost nebo počet vyztužovacích prvků. Aplikace si sama spočte délku vyztužovacího prvku.

Editace vyztužovacích prvků

Všechny informace o vyztužovacím prvku (typ oceli, průměr, ...), mohu jednoduše měnit pomocí nástroje Edituj položku.

Výkaz výztuže

Při tvorbě výkazu výztuže lze určit, které vyztužovací prvky mají být do výkazu zahrnuty. Nástroj Tabulka provede sečtení výztuží do tabulky podle jednotlivých typů oceli.

Vlastnosti aplikace

  • MDL aplikace pro MicroStation 95 respektive MicroStation PowerDraft.
  • Plné využití výhod prostředí MicroStationu pro rutinní práci (podpora různých platforem, práce s rastrovým podkladem, uživatelská podpora, atd.).
  • Jednoduchost a efektivita ovládání.
  • Rychlá tvorba součtových tabulek.
  • Možnost zpracování již vytvořených výkresů.
  • Při definování výztuže, lze určit všechna data (typ a průměr výztuže, vzdálenost a počet výztuží, ...).

Aplikace Výztuž umí vytvořit výkres z již existujících výkresů. Jednotlivé čáry je možné "prohlásit" za vyztužovací prvky, nechat je vypsat do tabulky a dále s nimi pracovat již v nové podobě a přesněji. Pokud máte původní výkresy na papíře, po naskenování si je můžete vložit jako referenční výkres a dále zpracovat standardními způsoby. Využít můžete buď samotný MicroStation, nebo i specializované nadstavby Descartes, Reprographics.

Cena

Komerční 9 500,- Kč bez DPH.
Školní a studentská se připravuje.

Máte zájem o demonstrační verzi, objednání nebo podrobnější informace? Neváhejte a kontaktujte nás.

Pro získání informací můžete také použít tento formulář:

Email*:

Telefon*:

Vyplňte prosím minimálně jeden z údajů Email, Telefon!
Dotaz/Zájem o koupi*:



Poslední úprava: 9.8.2008 00:01
(c) 2007-2024 axis, spol. s r.o.